
Consiliul Județean Iași organizează, în parteneriat cu ADIS – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate și împreună cu primăriile din Județul Iași, ample acțiuni de ecologizare și plantare de puieți în cadrul campaniei „Iași Mai Verde”.
Astăzi au avut loc mai multe activități printre care și tururi ghidate în cadrul stației de tratare mecano-biologică de la Țuțora, la care au participat peste 50 de elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Țuțora. Tot astăzi, la invitația primăriei Țuțora, conducerile Consiliului Județean Iași și ADIS au luat parte la acțiunea de plantare a 2.000 de puieți în apropierea gropii de gunoi de la Țuțora.
Acțiunile de ecologizare vor continua până pe 4 mai, ca urmare a prelungirii campaniei „Iași Mai verde”, pentru a fi parte integrantă din campania „Curățăm România”, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Mâine, 14 aprilie, activități de ecologizare și salubrizare vor fi derulate în Municipiul Pașcani și în localitățile Gorban, Deleni, Scânteia și Țuțora. La aceste acțiuni vor participa reprezentanții mai
multor instituții publice, administrații locale, școli și asociații.
„Suntem la cea de-a doua ediție a campaniei „Iași Mai Verde” și ne bucurăm de o vizibilitate din ce în ce mai mare în rândul comunităților ieșene, având și în acest an sprijinul ADIS, al instituțiilor de mediu și al primăriilor din județ, care s-au mobilizat, alături de voluntari, pentru a face fapte bune pentru mediu. Fiecare campanie pe care am organizat-o și în care ne-am implicat a generat un impact social și a reunit oameni cu un scop comun: protejarea mediului. Este nevoie să înțelegem cu toții că natura este viață. Consiliul Județean, împreună cu toate administrațiile locale, trebuie să fie un exemplu pentru întreaga comunitate. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și îmi doresc să continuăm aceste activități în anii ce vor urma”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.
Campania „Iași Mai Verde”, inițiată de Consiliul Județean, se desfășoară în perioada 20 martie – 4 mai și presupune organizarea de acțiuni specifice la nivelul întregului județ, pentru protejarea
mediului înconjurător: împăduriri, acțiuni de informare și educare, ecologizări ale cursurilor de apă și pădurilor. Tot în cadrul acestei campanii, pentru elevii din județ vor fi organízate numeroase tururi
ghidate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Țuțora, sub formă de lecții interactive despre colectarea deșeurilor și reciclare. Până acum, peste 500 de copii s-au înscris la aceste activități.

