Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în colaborare cu partenerul său, Asociația SUPER TINERI (Asirys) Târgu Frumos, lansează un nou proiect educațional Provocările Culturii sub egida: Ateliere de Educație Interculturală.
Proiectul oferă tinerilor ateliere care promovează educația non-formală și interculturalitatea.
Diversitatea culturală, caracteristică de bază a societăţii contemporane, accentuează nevoia gestionării interacţiunilor sociale și implicaţiilor acesteia la nivelul instituţiilor publice, inclusiv la nivelul sistemului educativ.
Astăzi, 7 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00, la Filiala „Ion Creangă” a bibliotecii se desfășoară primul atelier de educație non-formală, sub denumirea: Arts Lab în Bibliotecă. Muzeul Alternativ de Folclor abordând într-un mod inovator patrimoniul cultural local al județului Iași, îl transformă prin implicarea artiștilor și tinerilor, în produse culturale creative destinate publicului larg. În cadrul evenimentului de astăzi vor participa voluntarii români și de alte naționalități ce fac parte din echipa Corpului European de Solidaritate ale Asociației Asirys Târgu Frumos și elevii de liceu de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași însoțiți de profesor Alexandrina Coțovanu și Liceul cu Program Sportiv Iași însoțiți de profesor Mihaela Onuță.
Opt artiști voluntari din Spania, Italia, Germania, Turcia, Iordania și Egipt vor stimula creativitatea și abilitățile de comunicare în limba engleză, a 30 de liceeni printr-o instalație artistică, ce propune o interpretare alternativă a celei mai cunoscute balade populare ”Miorița”. Arts Lab în Bibliotecă este o instalație dezvoltată în cadrul Muzeului Alternativ de Folclor, o inițiativă prin care se dorește conectarea tinerilor din județul Iași cu patrimoniul cultural.