ApaVital a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu proiectul “Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente în aria de operare a APAVITAL SA”.
Prin acest proiect sunt sprijinite un număr de 3693 de gospodării, dintre care 1840 de gospodării au solicitat branşarea la rețeaua publică de alimentare cu apă și racordarea la rețeaua publică de canalizare, 1475 de gospodării au solicitat doar branşarea la rețeaua publică de alimentare cu apă şi 378 de gospodării au solicitat doar racordarea la rețeaua publică de canalizare.
”Încercăm să sprijinim întreaga populație a județului să se racordeze la utilități, o condiție esențială pentru a crește calitatea vieții în fiecare comunitate. Îi felicit pe colegii de la Apavital pentru eforturile pe care le fac pentru a aduce noi finanțări în județ și pentru a crește capacitatea populației cu venituri mici de a se conecta la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare.”, a declarat președintele Costel Alexe.
Valoarea totală a proiectului este de 𝟒𝟏.𝟎𝟕𝟕.𝟐𝟎𝟎,𝟐𝟐 𝐥𝐞𝐢, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 𝟑𝟒.𝟓𝟏𝟖.𝟔𝟓𝟓,𝟔𝟓 𝐥𝐞𝐢, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 𝟔.𝟓𝟓𝟖.𝟓𝟒𝟒,𝟓𝟕 𝐥𝐞𝐢.
Acordul de parteneriat a fost semnat de către liderul de proiect (APAVITAL SA) şi un număr de 42 de parteneri: Municipiul Iași, oraşele Hârlău şi Târgu Frumos şi comunele: Bârnova, Belcești, Bozieni, Ciohorăni, Ciortești, Ciurea, Costești, Cotnari, Dagâţa, Deleni, Doljeşti, Dumeşti, Fântânele, Gherăeşti, Golăieşti, Holboca, Horleşti, Ion Creangă, Ipatele, Lungani, Mirceşti, Miroslava, Mogoşeşti, Moşna, Movileni, Prisăcani, Răducăneni, Sagna, Scobinţi, Stolniceni – Prăjescu, Strunga, Şipote, Tansa, Tomeşti, Trifeşti, Ţigănaşi, Victoria, Vlădeni şi Voineşti.