ApaVital S.A. prezintă noi imagini cu ceea ce găsesc lucrătorii de la secția canalizare în grătarele stațiilor de pompare a apelor uzate și care afectează funcționalitatea sistemului. Reamintim utilizatorilor că, după folosire, șervețelele umede, mănușile de unică folosință sau măștile trebuie aruncate în coșul de gunoi menajer, nu în vasul de toaletă, pentru a evita înfundarea rețelei de canalizare. Utilizarea necorespunzătoare poate determina defecțiuni majore ale instalațiilor care asigură buna funcționare a sistemului de canalizare, ce pot duce la blocarea acestuia și la refulări ale rețelei de canalizare, cu tot disconfortul olfactiv și vizual și pericolul de contaminare pe care îl determină o astfel de situație.
Probleme majore pot apărea și din cauza aruncării în rețeaua de canalizare a materialelor textile sau a produselor de igienă intimă. Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate.
Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare.
Nici medicamentele expirate nu trebuie aruncate în toaletă sau în chiuvetă, deoarece substanțele chimice vor ajunge în apă și vor îngreuna procesele de epurare a acesteia. De asemenea, substanțele conținute de medicamente pot ajunge în râuri și pot contamina mediul înconjurător.
Utilizați în mod corespunzător rețeaua de canalizare, pentru a evita neplăcerile create de blocarea acesteia!
Mai multe imagini regăsiți pe pagina de Facebook a Apavital S.A. accesând link-ul: https://www.facebook.com/ApaVital