Asociația Iași.travel a prezentat sâmbătă, 14 octombrie, Ghidului Turistic „Conace și Case Boierești din Județul Iași” în prezența unei numeroase audiențe.
„A fost o călătorie minunată în lumea bogată a patrimoniului nostru arhitectonic și cultural, o călătorie care nu ar fi fost posibilă fără efortul, pasiunea și dedicația voastră. Fiecare dintre noi poate deveni un ambasador al acestor comori arhitecturale. De astăzi avem si un ghid ce ne poate oferi si mai multe informatii.
Scopul acestui proiect a fost să aducem în prim plan valorile patrimoniale și culturale ale conacelor și caselor boierești din județul Iași, să le dăm viață și să le împărtășim cu toți cei care iubesc istoria și frumusețea arhitecturii noastre. Cu ajutorul vostru, am reușit să aducem aceste comori mai aproape de inimile oamenilor și sperăm să atragem și mai multă atenție pentru valorificarea acestora.
Mulțumim pentru contributii, sugestii și ideile apărute în urma discuțiilor. Ați făcut posibilă transformarea acestei viziuni în realitate, iar ghidul turistic este o dovadă a eforturilor comune ale celor ce sunt interesați și pasionați de subiect.
Vă invităm să răsfoiți ghidul turistic, să explorați bogăția istorică a conacelor și caselor boierești din județul Iași și să vă bucurați de aceste bijuterii arhitectonice.” a spus Lucian Roșu, reprezentantul asociației.
Prin proiectul cofinanțat de Consiliul Județean Iași au fost fotografiate și documentate 15 dintre conacele și casele boierești din județul Iași de echipa Asociației Iași.Travel
1. Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa
2. Palatul Sturdza de la Miclăușeni
3. Palatul Sturdza de la Miroslava
4. Palatul Sturdza de la Cozmești
5. Palatul Cantacuzino-Pașcanu din Pașcani
6. Conacul familiei Polizu de la Maxut
7. Conacul Petre P. Carp de la Țibănești
8. Conacul familiei Negruzzi de la Voinești
9. Conacul Cantacuzino-Deleanu de Deleni
10. Conacul Cantacuzino-Pașcanu de la Popești
11. Conacul familiei Rosseti de la Răducăneni
12. Ruinele conacului de la Ceplenița
13. Casa memorială V. Alecsandri de la Mircești
14. Casa boierului Tăutu din Hârlău
15. Casa Memorială C. Negruzzi de la Hermeziu
Ghidul are pe lângă formatul clasic, tipărit în condiții foarte bune, un format on-line, interactiv, care poate fi văzut aici dar și un promo video.