Cei mai expuși au fost copiii.
Dintre cei aproape o mie de pacienți diagnosticați cu pneumonie, 81 au avut nevoie de spitalizare pentru a se însănătoși. Datele au fost centralizate de Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași.
Tot în săptămâna 20-26 noiembrie s-au înregistrat și 5030 infecții virale ale căilor respiratorii superioare. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași au constatat că incidența cea mai mare pentru pneumonii și infecții virale ale căilor respiratorii superioare este la grupa de vârstă 5-14 ani. Nu au fost semnalate cazuri de gripă.
Specialiștii spun că anotimpul rece favorizează apariția cazurilor de pneumonie, motiv pentru care recomandă ca, odată cu apariția unor simptome precum frisoane, febră mare, junghi toracic și tuse, bolnavul să se prezinte la medic pentru investigații și diagnostic .
Cu privire la vaccinarea antigripală, conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie și până astăzi, s-au vaccinat aproape 47 de mii de persoane din județul Iași, cei mai mulți cu vaccin antigripal compensat 100% sau 50%, pe baza rețetelor eliberate de medicul de familie sau medicului specialist.