Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi va putea fi dotat cu aparatură și echipamente noi prin atragerea unei finanţări în cadrul Programului de sănătate Prioritatea 1: Creşterea calităţii serviciilor de asistenţă medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu şi îmbunătăţirea şi consolidarea serviciilor preventive”.
Proiectul va fi supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară de mâine, 28 august.
Valoarea totală a investiției este de 14.969.396,19 lei (inclusiv TVA).
Vor putea fi modernizate Sala de mici intervenții, achiziționându-se, printre altele, masă chirurgicală, aparat anestezie, monitor funcții vitale, injectomate, truse microchirurgie neurochirurgicală, truse chirurgicale pentru intervenţii pe coloană vertebrală și pentru traumă craniu, microscop operator, Ambulatoriul Oftalmologie care va fi dotat cu echipamente de ultimă generație cu ajutorul cărora medicii vor putea să ofere tratamente avansate atât adulților, cât și zecilor de copii care se adresează lunar unității medicale. Clinica Oftalmologie și cabinetele de oftalmologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof Dr. Nicolae Oblu” Iaşi repezintă singurul serviciu din regiunea Moldovei ce tratează patologia neuro-oftalmologică şi unul din cele două centre spitaliceşti în care poate fi tratată toată patologia retiniană chirurgicală.
De aparatură nouă și modernizare vor beneficia și cabinetele de Consultații Neurochirurgicale, cel de Consultații ORL, de Medicină Internă, Consultații de Diabet, cel de Boli de Nutriție dar și cabinetul Psihologic.
Sala de așteptare va putea fi modernizată tot în cadrul acestui proiect. Totodată vor fi achiziționate și echipamente noi pentru dezinfecție și curățenie.
La Spitalulul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N.Oblu” Iaşi se acordă asistenţă medicală de specialitate neurochirurgicală, neurologică şi oftalmologică. Serviciile medicale se adresează populației din județul Iaşi, celei din zona Moldovei, dar şi din țară şi chiar pacienților din alte state. Cazurile provenite din alte judeţe reprezintă aproximativ 43,56% dintre pacienţi. În spital se desfăşoară activități de învățământ medical, universitar şi postuniversitar, precum şi activităţi de cercetare ştiinţifică medicală .