O banală plimbare în pădure se poate tranformat într-o aventură plină de suspans și peripeții. Dar nu doar datorită locurilor minunate și a copacilor seculari sau a viorelelor plăpânde care își ițesc cu timiditate albastrul curat de sub frunzele ruginii s-a întâmplat acest lucru minunat și neașteptat.
Motivul aventurii ar putea fi o inițiativă pe cât de inedită pe atât de plăcută și folositoare, pentru că vorba cronicarului Miron Costin: „Nu ieste alta şi mai frumoasă, şi mai de folos în toată viiaţa omului zăbavă, decât cetitul cărţilor.”
Chiar la intrarea în pădure de lângă Stejarul Secular de la Mârzești dai cu ochii de ceva cu totul neobișnuit pentru peisajul forestier: o căsuță cu cărți.
Multe, diverse și de calitate, de la Petre Ispirescu și Mihail Sadoveanu până la H.G. Wells, sunt acolo și povești dar și câteva romane polițiste.
Minunată inițiativa și de folos mai ales că pădurea oferă cadrul natural perfect pentru o lectură în liniște departe de agitația și zgomotul orașului.
Cei care pot și vor sunt așteptați să îmbogățească micuța bibliotecă din pădure, iar cei care caută liniștea și plăcerea lecturii sunt bineveniți să se bucure de această experiență.
Aflată pe drumul județean 282 în localitatea Breazu, comuna Rediu, aria naturală Mârzești are o suprafață de 200 de hectare și adăpostește numeroase plante ocrotite dar și câteva mamifere mici și reptile.
Tot mai mulți ieșeni aleg această zonă pentru a face mișcare și a se relaxa în liniște.
Rugămintea este să nu uitați lucruri prin pădure, să nu distrugeți plantele și pe cât posibil să lăsați locurile mai curate decât le-ați găsit.