Încheierea lucrărilor pe DJ 244 D, limită jud. Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni, a fost marcată, în teren, de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ, primarul comunei Ciortești, Alina Apostol, directorul DJADP, Ciprian Ciucan, și reprezentantul firmei de construcții.
“O felicit pe doamna primar Alina Apostol pentru toată determinarea de care dă dovadă pentru a susține proiectele comunității din Ciortești. În mai puțin de două mandate, a făcut ceea ce nu au putut sau nu au vrut să facă cei de dinaintea ei, din 1990 până în 2016, de la drumuri, apă și canalizare, până la școli, grădinițe sau cămin cultural. Au fost proteste ale cetăţenilor din comunele Ciortești, Dolhești și Bunești-Averești și nici așa vechea administrație nu s-a trezit din nepăsare, iar drumul a rămas tot nemodernizat. Noi am găsit însă resursele, iar, de acum încolo, vom circula pe asfalt nou, în siguranță. Este un pas spre dezvoltare nu doar pentru cei aproape 4000 de locuitori ai comunei ci și pentru cetățenii din Dolhești și toți participanții la trafic, acest drum făcând practic legătura dintre județele Iași și Vaslui pe poarta sudică de intrare în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat pe 28 aprilie 2021. Drumul a fost modernizat pe o lungime de 11,196 km, iar finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean. Valoarea investitiei este de 20.026.314,95 (fără TVA).
“Este o etapă importantă din dezvoltarea comunei Ciortești, care, pas cu pas, începe să arate ca o comună din Zona Metropolitană Iași și să asigure aceleași condiții de viață cetățenilor. Anul trecut am participat la recepționarea primului sistem de alimentare cu apă din comună, o investiție în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, pentru o rețea cu o lungime de 32 km, prin care se asigură apa pentru 580 de branșamente din satele Ciortești și Deleni. Comuna este inclusă și în programul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași implementat de Apavital cu finanțare prin POIM în valoare de 509 milioane de euro, cel mai mare proiect cu fonduri europene din județ. Tot la Ciortești există un cămin cultural reabilitat, printr-o investiție de 400.000 de euro, școli moderne și proiectul pentru construirea unei noi primării. •Toate acestea sunt dovada că omul sfințește locul și că un primar destoinic și implicat precum Alina Apostol face diferența. Nu ne oprim aici. Vom continua să căutăm resurse pentru a investi în Ciortești. O veste bună este că deja am semnat contractul de finanțare pentru construirea unui teren de sport în satul Șerbești, pentru care vom acorda fonduri de la Consiliul Județean Iași în valoare de 350.000 lei, prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială. 1762 de copii și tineri vor beneficia de pe urma acestei investiții. Totodată, Guvernul României investește 9 milioane de lei în comuna Ciortești pentru asfaltarea drumului comunal DC 69B și a drumurilor sătești din satul Șerbești și a altor drumuri de interes local din comună. Împreună, prin eforturile coordonate ale administrației locale, județene și centrale, reușim să transformăm Ciorteștiul într-o comună prosperă”, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.